Agenda

Zaterdag 23 november 2024 20:00 uur
Landschapscafé met Hagenpreek door Dr. Kenneth Rijsdijk
in het Kerkje van Zweeloo

Voor ons allereerste Landschapscafé hebben we Dr. Kenneth Rijsdijk bereid gevonden om een Hagenpreek te houden in het kerkje van Zweeloo.

Dr. Kenneth Rijsdijk is auteur van het boek “Heg. Een behaaglijk landschap voor mens en natuur”. Hij is biogeograaf en landschapsonderzoeker aan de universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar de ecosysteemdiensten die heggen ons leveren, zoals koolstofopslag, natuurlijke plaagbestrijding, en de rol van luchtfiltering.

Uit het onderzoek blijkt dat er mooie kansen zijn om ons agrarisch landschap weer behaaglijk te maken. Rijsdijk pleit ervoor om heggen aan te planten en boeren te betalen voor het onderhoud en de diensten die de heggen leveren op hun land.

Praktische informatie

Aanvang om 20:00 tot ongeveer 21:15.
Deuren open vanaf 19:30 uur.
Daarna is er gelegenheid om elkaar en Kenneth te ontmoeten en/of zijn boek “Heg” te kopen.
De avond eindigt om 22:15 uur.
Entree: 5 euro p.p.
Adres: De Wheem 10, 7851 TA Zweeloo

BESTEL JE TICKETS

Landschapscafés zijn een initiatief van Mooyland

Mooyland legt groene verbindingen in het landschap.

Dat doen we letterlijk door het aanleggen van heggen, houtsingels en hoogstamboomgaarden, maar ook door mensen samen te brengen en te inspireren. Het Landschapscafé inspireert en daagt uit om landbouw en natuur te verbinden en om hierin ook zelf actief te worden.

Het eerste landschapscafé vindt plaats in november. We zullen dit elk voorjaar en najaar gaan herhalen, op verschillende locaties in de provincie Drenthe.


Het landschapscafé is een initiatief van Mooyland. De cafés worden mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Groene Bondgenoten, met dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Groene Bondgenoten is een samenwerking van Vogelbescherming Nederland, LandschappenNL, de Natuur- en Milieufederaties, IVN Natuureducatie en SoortenNL.

Wil je meehelpen met aanpoten?
Kijk dan op deze pagina voor alle plantdagen!